zondag 2 juni 2013

Volkoren Blueberry Pancakes, zonder melk & ei!

Volkoren blueberry pancakes, zonder melk en ei
Dit is een heel makkelijk en snel gerechtje om te maken. Echt een feestelijk ontbijt! De pannenkoekjes zijn veganistisch, ze bevatten namelijk geen ei en melk, handig dus voor mensen die hier gevoelig voor zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten goed te mengen en vervolgens kleine hoeveelheden beslag te bakken, 2 of 3 stuks per keer.

Voeg zelf als je het lekker vind wat vers fruit toe. In Amerika krijg je vaak blueberry pancakes, lekker zoet zijn de blauwe bessen, waardoor je geen suiker toe hoeft te voegen. Daarnaast zijn de blauwe bessen nog super gezond ook, ze hebben namelijk een goede invloed op de hart- en bloedvaten.

Door voldoende bakpoeder toe te voegen, krijg je super luchtige, échte pancakes. Het beslag is dikker als dat je gewend bent van normale pannenkoeken en als je ze bakt zal het beslag ook niet uitlopen. Schep dus kleine hoeveelheden in de pan en druk het beslag eventueel een beetje plat met een pollepel.

Blauwe Bessen

Dit heb je nodig voor 10 pancakes:

200 gr volkoren meel
klein bakje blauwe bessen, gewassen
270 ml water
1 theel. kaneel
1,5 eetl. bakpoeder
1/2 theel. zout
kokos- of olijfolie om in te bakken

evt. rozijntjes


Bereiden:
Meng alle ingrediënten in een ruime beslagkom met een garde, voeg als laatste de blauwe bessen toe. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak daarin 2 of 3 pancakes tegelijk. Neem voor elke pancake een halve soeplepel beslag. Wacht tot de randen licht bruin beginnen te kleuren, voordat je de pancake omdraait. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker of ahornsiroop.

Ontbijt: Volkoren Pancakes

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡