Speltbladerdeeg met Rood Fruit op Slagroom en Griekse Yoghurt |
Een goede afsluiter van ons weekend was deze heerlijke bosvruchten taart. Het bladerdeeg heb ik 's middags al gebakken en daarom heel erg geschikt voor tijdens een dinertje, je hoeft voor het opdienen alleen nog de witte crème op de taart te smeren en het fruit te verdelen, beetje poedersuiker erover en klaar.
Je kan hem alleen met slagroom maken, maar de slagroom kan je ook mengen met wat Griekse Yoghurt, veel gezonder natuurlijk.
In de biosuper was ik op zoek naar bladerdeeg en tot mijn vreugde (want het klinkt gewoon gezonder), verkochten ze er speltbladerdeeg. Qua smaak heb ik weinig verschil geproefd, dus een goede vervanger voor de normale 'witte' bladerdeeg. Volkoren bladerdeeg is een goed alternatief!
6 plakjes bladerdeeg (spelt of volkoren)
1 klein bakje rode besjes
1 klein bakje bramen
1 bakje bosbessen
handje kersen voor de sier
1 beker slagroom, opgeklopt
2 eetlepels Griekse Yoghurt
1 eidooier
Poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg 2x3 plakjes bladerdeeg (achter elkaar) overlap 1 cm. Maak je vinger nat, strijk over het deeg en druk met een vork in het overlappende deeg, om ze aan elkaar te maken. Bestrijk met een dun laagje eidooier.
Maak met de vork gaatjes in het deeg en plaats de twee deeglappen voor ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het bladerdeeg uit de oven en laat volledig afkoelen, vervolgens kan je het bewaren in vershoudfolie of het gerecht afmaken.
Meng voor het opdienen de slagroom, met Griekse Yoghurt en 1,5 eetlepel poedersuiker (meer als je het zoeter wilt hebben).
Spoel het rode fruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Bestrijk één van de deeglappen met de witte crème, verdeel het fruit (bewaar iets voor de garnering) erover en leg op een mooie schaal. Leg het andere stuk bladerdeeg op het fruit en bestrooi met poedersuiker. Versier de schaal met het overige fruit.
Heerlijk met een fris glaasje limoncello en wees er snel bij!
Kersen |
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg 2x3 plakjes bladerdeeg (achter elkaar) overlap 1 cm. Maak je vinger nat, strijk over het deeg en druk met een vork in het overlappende deeg, om ze aan elkaar te maken. Bestrijk met een dun laagje eidooier.
Maak met de vork gaatjes in het deeg en plaats de twee deeglappen voor ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal het bladerdeeg uit de oven en laat volledig afkoelen, vervolgens kan je het bewaren in vershoudfolie of het gerecht afmaken.
Meng voor het opdienen de slagroom, met Griekse Yoghurt en 1,5 eetlepel poedersuiker (meer als je het zoeter wilt hebben).
Spoel het rode fruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Bestrijk één van de deeglappen met de witte crème, verdeel het fruit (bewaar iets voor de garnering) erover en leg op een mooie schaal. Leg het andere stuk bladerdeeg op het fruit en bestrooi met poedersuiker. Versier de schaal met het overige fruit.
Heerlijk met een fris glaasje limoncello en wees er snel bij!
Bladerdeegtaart met Rood Fruit en Slagroom met Griekse Yoghurt Eet lekker & Geniet! Eat well. Love life. ♡ |
Ik heb hem vandaag gemaakt en het was zaaaalig! Bedankt voor het geweldige recept!
BeantwoordenVerwijderenWat goed om te horen! Blij dat het zo lekker was! :)
VerwijderenLiefs, Martine