Vitello Tonato |
Onderstaand recept is voor 4 personen als voorgerecht, maar kan ook prima als hoofdgerecht met z'n tweetjes gegeten worden. Heerlijk met een groene salade en wat brood!
Dit heb je nodig voor 4 personen (voorgerecht):
1 blikje bio albacore tonijn in olijfolie
5 ansjovisjes
handjevol kappertjes (normaal of gezouten)
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
sap van 1/2 citroen
bosje peterselie
peper
Bereiding
Bereiding
Voorbereiding:
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom, roer door met een vork, zodat de tonijn geen klontjes meer vormt. Snijd de ansjovis, peterselie en kappertjes (gezouten kappertjes eerst afspoelen) fijn en doe bij de tonijn in de kom. Bewaar een beetje peterselie voor het opdienen. Voeg de yoghurt, mayo en creme fraiche toe en roer het geheel goed door. Tot slot voeg je het citroensap toe, meng goed en breng eventueel op smaak met peper.
Voor het opdienen:
Verspreid de plakjes kalfsvlees op een groot bord, schep de tonijnsaus over het vlees en bestrooi met peterselie.
Buon Appetito!
Buon Appetito!
Vitello Tonato met stukjes speltbrood
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡