donderdag 27 juni 2013

Insalata Caprese

Insalata Caprese: buffelmozzarella met tomaat en basilicum
Zó simpel, maar oh zo smaakvol, de insalata caprese. Een fijne lichte lunch voor op warme dagen, ja hoor, ik geloof er nog steeds in dat de zomer in aantocht is! Gebruik goede (biologische) buffelmozzarella, gemaakt van melk van de waterbuffel. Let daarnaast op de kwaliteit van de tomaten die je gebruikt, in Nederland wisselt dit nog wel eens. Ik gebruik graag de San Marzano tomaten (zie foto), dit zijn mooie stevige vleestomaten met echte smaak. Ze zijn verkrijgbaar bij veel Turkse winkels.

Ingrediënten
Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 mooie vleestomaten, in dunne plakken gesneden
1 bol buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
handjevol verse basilicumblaadjes
3 eetlepels olijfolie
snufje zout

Bereiding:

Leg de plakjes tomaat op een schaal of bord, verdeel de stukjes mozzarella erover, scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi over het bord. Besprenkel met wat olijfolie en een snufje zout. Snel klaar, dus extra tijd om van de zon te genieten (hij moet alleen nog even gaan schijnen). ☼

Fijne, lichte zomerse lunch

Buon Appetito!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡