Aspergesalade met Ei en Ham |
Fijn om nog even te kunnen genieten van het aspergeseizoen. Kook de schillen van de asperges mee en bewaar het kookvocht, dan kan je deze heerlijke, fluweelzachte aspergesoep maken. Hollandse asperges zijn ook heerlijk om koud als salade te eten.
Dit is de koude variant op het traditionele aspergegerecht met ham, ei en botersaus. Ik gebruik beenham van de biologische slager en uiteraard ook bio eitjes. De dressing is een improvisatie van kwark, met wat olijfolie, peper en zout. Een 'light' gerechtje dus! Lekker als lunch of bijgerecht. Uiteraard kan de ham weggelaten worden voor een vega salade.
Hollandse Witte Asperges |
8 Hollandse witte asperges, geschild
2 hard gekookte eieren (bio)
50 gr gekookte ham (bio)
bosje dille, grof gehakt
2 eetl. magere kwark
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Breng een ruime pan met water aan de kook en snijd ondertussen de asperges in stukjes van 2 - 3 centimeter. Doe de asperges in het kokend water en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar.
Snijd de ham in reepjes, de ei in stukjes en maak een dressing van de kwark, olijfolie, peper en zout.
Laat de asperges afkoelen en doe ze in een schaal, hussel de ham en ei erdoor en besprenkel de dressing erover. Strooi tot slot de dille erover.
Aspergesalade met gekookt ei & beenham |
Eet lekker!
Eat well. Love Life. ♡
Wow. kei lekker! al heb ik wat kleine aanpassingen gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk heb Mayo gebruikt ipv kwark. En ik heb bij de asperges koken een bouillionblokje gebruikt.
zalig. De sjaal was zo leeg! Bedankt voor het recept. ik ga het zeker snel weer maken! een blijvertje ;)
groet Maartje