donderdag 16 mei 2013

Wat eten we vandaag? Picknicksalade van Linzen met Raapsteeltjes, Citroen & Geitenkaas

Salade van Linzen met Raapsteeltjes, Gedroogde Tomaatjes, Citroenschil, Geitenkaas & Pijnboompitjes
Vandaag eten we een goed gevulde maaltijdsalade met linzen, raapsteeltjes en verse geitenkaas. Door er citroenschil en sap aan toe te voegen, maak je het gerecht erg fris en smaakvol. Lekker in het voorjaar, omdat de salade koud of lauwwarm gegeten wordt. Heel goed mee te nemen naar het park bijvoorbeeld. Naast de vitamines die er in deze salade zitten, hou je een goed gevuld gevoel, doordat de linzen langzaam verteren. Deze maaltijd is ook nog eens koolhydraatarm. Hier lees je meer over linzen. 

Le Puy Linzen, perfect voor in salades, omdat ze heel blijven tijdens het koken

Het is raapstelen seizoen en daar maak ik graag gebruik van. Al eerder plaatste ik het recept voor noodlessoep met raapstelen, aangezien dat een groot succes was, vandaag rauwe raapsteeltjes.
Zorg in elk geval dat ze de raapstelen grondig wast!

  
Gewassen Raapsteeltjes



IngrediĆ«nten 
Dit heb je nodig voor 2 personen:

160 gr Le Puy linzen (of een ander soort, die niet tot moes kookt)
1 bosje raapstelen, goed gewassen, gedroogd en in grove stukken gehakt
3/4 deel van rond vers geitenkaasje
1 biologische citroen, gehele schil, 5 eetlepels sap
6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
1 rode ui, fijn gesneden
1 handje pijnboompitten, droog geroosterd
3 eetlepels olijfolie
zout en peper






Gesnipperde rode ui met citroenschil

Bereiding:

Kook de linzen in een pan water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze vervolgens afkoelen.
Meng de rode ui, met citroenschil en citroensap en voeg wat zeezout toe. Hierdoor wordt de ui zacht en lekkerder om rauw in salades te gebruiken.

Neem een ruime kom en doe daar de afgekoelde linzen in. Voeg de raapsteeltjes, het ui-citroen mengsel en de gedroogde tomaatjes toe. Giet er een scheutje olijfolie over en hussel door elkaar, breng op smaak met peper en zout. Schep op en verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover.

Het eindresultaat: een koolhydraatarme maaltijdsalade van linzen met raapsteeltjes.

Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡

2 opmerkingen:

  1. He Martine,

    lekkere en gezonde salade! Had nog nooit zelf iets met linzen gemaakt, maar ga dat zeker vaker doen! Bij dit gerecht de ui (hou ik niet zo van) vervangen voor bieslook, leek mij het best alternatief...?

    Xx Bien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee lieve Bien,

    Leuk dat je hem gemaakt hebt! Met linzen kan je heel veel kanten op, salades, soepen, vega burgers, etc. Ik vind het een lekker product om mee te koken. Leuk dat je het vaker gaat doen.

    Bieslook lijkt zeker lekker door de salade. Ik ben ook geen grote fan van rauwe ui, daarom leg ik de ui ringen zodra ik begin met koken, altijd even in een bakje azijn met zout. Hierdoor wordt de ui veel zachter, ook van smaak. Na ongeveer 15 minuten kan je de ui ringen afspoelen en voorzichtig het vocht uitknijpen met je handen. Misschien ook iets voor jou, anders lekker wat bieslook of een fijngesneden bosuitje gebruiken.

    Lekker bezig Bien! X Martine


    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡