woensdag 22 mei 2013

Home made Granola met Rozemarijn en Kokos

Granola, met Griekse Yoghurt & Honing
Doordeweeks ontbijt ik 's morgens met havermout of yoghurt met wat fruit, maar in het weekend wisselt mijn ontbijt, soms vers gebakken volkoren broodjes, dan weer een gezonde wortel-dadel muffin. Een van de favorieten is home made granola, een combinatie van havermout, met noten, sesamzaadjes, lijnzaadjes en ander lekkers. Deze keer heb ik het voor het eerst met rozemarijn in de oven gebakken en er na het bakken, kokosschaafsel aan toegevoegd. Goede combinatie, al zeg ik het zelf! Lekker krokant door er een beetje olijfolie aan toe te voegen. Je kunt er ook nog verschillende kruiden aan toe voegen, zoals kaneel of nootmuskaat, ik vind het bij deze variant niet nodig.

Eet de granola met yoghurt, bijvoorbeeld Griekse en voeg er (als je het lekker vindt) wat honing aan toe. Ik heb de Lindehoning gebruikt, die ik heb ontvangen in de FoodWeLove box, elke maand een verrassingspakket thuis, met de mooiste, lekkerste en leukste voedingsproducten. Een feest om te krijgen, dus ook leuk om cadeau te geven!

Het mengsel, voordat het de oven ingaat
Dit heb je nodig:

100 gr havermout
50 gr amandelen
40 gr hazelnoten
30 gr zonnebloempitten
4 eetlepels kokosschaafsel
6 takjes rozemarijn
2 eetl. sesamzaad
1 eetl. lijnzaad
3 eetl. olijfolie
2 eetl. honing
2 eetl. ahornsiroop
2 handjes rozijnen

Granola met takjes rozemarijn
Bereiden:

Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Neem een ruime kom en doe hier de havermout, amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, sesamzaadjes en lijnzaadjes aan toe. Roer de olijfolie, honing en ahornsiroop door het mengsel en hussel goed door elkaar. Strooi het mengsel op de bakplaat en verdeel de takjes rozemarijn over het geheel. Plaats de bakplaat voor ongeveer 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep ondertussen geregeld om, zodat alles gelijktijdig licht bruin kan kleuren.

Wanneer het geheel krokant en goud bruin gekleurd is, haal de bakplaat uit de oven. Haal de rozemarijn takjes eruit en voeg de rozijnen en het kokosschaafsel toe. Laat het mengel afkoelen voordat je het in een weckpot (2 weken) kunt bewaren. Klaar is je home made granola!

Krokante Granola vers uit de oven, met amandelen, hazelnoten, kokos & rozijnen
Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡