vrijdag 24 mei 2013

Soba Noodles met Tuinboontjes en Haricots verts


Noodles (boekweit) met verse tuinboontjes & haricots verts


Het tuinbonen seizoen is begonnen en dus hoeven we niet meer boontjes uit de diepvries te kopen, maar kunnen we zelf onze boontjes gaan doppen. Het plan is om volgend jaar zelf tuinbonen te kweken op mijn balkon, dit jaar ben ik begonnen met radijsjes en verschillende soorten sla. Oh ja, en Spaanse peper, maar die doet het nog niet zo best. Ach, geduld is een schone zaak. 
 
Verse tuinbonen enkel doppen
Sinds ik de noodlesoep heb gemaakt van soba noodles, ben ik fan, ze hebben veel meer bite, dan de 'witte' noodles. Dit is een makkelijk recept, snel klaar, mede omdat de boontjes enkel gedopt worden en dus in hun schilletje blijven, dit scheelt veel werk. Het grijze schilletje om de tuinboon kan soms een ietwat bittere smaak hebben, maar in dit gerecht is dat geen probleem.

Verse Koriander

Dit heb je nodig voor 2 personen:
150 gr soba noodles
150 gr haricots verts, gewassen en gedopt 
100 gr tuinboontjes, enkel gedopt
1 bosuitje
1 eetl. koriander, fijngehakt 
1 eetl. sesamzaadjes
1 eetl. sojasaus
1 eetl. kokosolie om in te bakken


Bereiding:
:

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de haricots verts in 3en. Laat de kokosolie smelten en bak het bosuitje kort aan. Voeg de tuinbonen en stukjes haricorts verts toe, laat op laag vuur ongeveer 10 min. bakken, schep regelmatig om.

Doe ondertussen de noodles in de pan kokend water en kook in ongeveer 6 minuten gaar, maar wel stevig.

Giet de noodles af, spoel onder koud water af en laat goed uitlekken, voeg vervolgens toe aan het bonenmengsel. Hussel door elkaar, druppel de sojasaus erover en bestrooi met sesamzaadjes.
Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Noodles bestrooid met sesamzaadjes en sojasaus


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, heb echt zin in weer tuinbonen. En mijn Spaanse peper heeft ook al geen zin, ik denk te Hollands weer x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks honey! Gelukkig, dan ligt het niet aan mij ;) We wachten gewoon op de tropische zomer die we krijgen! Fijne dag! X

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡