dinsdag 7 mei 2013

Snelle Frisse CousCous Maaltijd

Na een lange dag van de zon genoten te hebben, heb ik nooit zin om eindeloos in de keuken te staan. Vandaar deze zomerse couscous maaltijd, boordevol verse groenten met een heerlijke frisse smaak en het is binnen 10 minuten klaar! 

Mijn eerste ervaring (jaren geleden) met het eten van couscous was niet zo'n beste. De couscous was erg droog en het werd apart van de maaltijd gegeten, zoals échte Hollanders een GVA-tje eten (groenten - vlees - gekookte aardappels). Zowel die couscous als gekookte aardappels; niet aan mij besteed. 
De couscous in dit gerecht wordt gemengd met verschillende fijngesneden groenten en vervolgens gaat er een citroendressing over, waardoor het gerecht een heerlijk frisse smaak krijgt. Perfect als lunch of diner, tijdens of na een lange zomerdag. De couscous wordt lauwwarm of koud gegeten, ook handig mee te nemen voor een picknick of naar je werk.


Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gram couscous
1 middel grote zoete aardappel
2 bleekselderijstengels
3 tomaten
1/2 komkommer
1 bosuitje
handje pijnboompitjes

verse kruiden, bv basilicum, munt, peterselie
4 eetlepels olijfolie
1,5 eetlepel citroensap
zout & peper

eventueel: feta, gebakken rauwe ham, olijven, gedroogde tomaatjes

Bereiding:


Rooster in een koekenpan (zonder olie) de pijnboompitjes, tot ze licht bruin zijn. Doe 300 ml water, met een snuf zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens uit en voeg de couscous toe. Laat ongeveer 6 minuten wellen en roer vervolgens door met een vork en laat afkoelen.

Was en snijd ondertussen alle groenten en kruiden fijn, doe dit in een ruime kom en zet opzij. Maak de dressing door het citroensap met olijfolie, wat peper en zout te mengen.

Roer de couscous door de gesneden groenten. Meng de dressing erdoor en strooi vervolgens de verse kruiden en pijnboompitjes erover. 






Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡