zaterdag 30 maart 2013

Salade met Paté en Cranberries

Dit is een goed voorbeeld van een feestelijke salade voor je Paasbrunch!  Het is heel snel klaar, zodat je alle tijd hebt voor familie en vrienden. 

De paté die ik in dit recept gebruik, is niet zomaar een paté, het is afkomstig van Firma Bijten uit Rotterdam. Deze jongens produceren verschillende smaken paté; boeren-, wilde ganzen-, noten pruimen- en venkelpate hebben ze in hun assortiment. Het is biologisch vlees en ze gebruiken alleen verse ingrediënten. 

In deze salade heb ik de noten- pruimenpaté gebruikt.  Maar het verhaal achter de wilde ganzenpaté wil ik jullie niet onthouden. Steeds meer ganzen overwinteren namelijk in Nederland en vertrappen dan grasland en akkerbouwgrond, waardoor dit onbruikbaar wordt. Jagers schieten zo nu en dan ganzen, zij zorgen voor het wildbeheer. De jagers weten vaak niet wat ze met de geschoten ganzen moeten doen. Aangezien gans vrij taai vlees heeft, maar voor paté perfect is, heeft Firma Bijten besloten hier iets nuttigs mee te doen! Mooi of niet? Check de website van Firma Bijten voor meer informatie. Dit heb je nodig als bijgerecht voor 4 personen:

1 pakje paté, in grove stukken
1 zak gemengde salade
handje vol gedroogde cranberry's, gehakt
handje geroosterde pompoenpitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel PX azijnBereiding

Meng de olijfolie en de azijn door de slablaadjes. Leg de sla op een groot bord en verdeel de stukken pate erover. Strooi de pompoenpitten en stukjes cranberry erover. Breng eventueel op smaak met wat peper, voorzichtig met zout, want de paté is (waarschijnlijk) zout genoeg. Fijne dagen!  


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡