maandag 4 maart 2013

Food & Drinks TIP: Cafe Kaliber Amsterdam Oud West

Zondagmiddag is voor mij hét moment om het weekend af te sluiten, gezellig in een kroegje met vrienden en een goed glas wijn. Dat laatste is in veel kroegen een probleem, maar bij Kaliber begrijpen ze hoe het werkt. Dit gezellige cafe zit in de Wilhelminastraat op nummer 153, in Amsterdam.
De twee eigenaren, Maarten Huurdeman en Daan Littley, schenken verschillende mooie, natuurlijke wijnen, per glas. Daarnaast hebben ze een kleine kaart met zoveel mogelijk biologische gerechten. De prijzen zijn keurig,  je betaald €13,- voor een goed bereid hoofdgerecht. 

Het is een echt buurtcafé, waar iedereen welkom is voor een hapje en drankje. Ze hebben een fijn terras met verwarming en zomers zit je er heerlijk in het zonnetje! ☼
Regelmatig is er op zondagmiddag live muziek, check daarvoor hun facebook pagina.
Wij hebben gister verschillende wijnen gedronken, we begonnen met een mooie Riesling, (staat niet op de kaart) en vervolgens hebben we bijzondere rode wijnen geproefd. Vooraf aten we een combinatie van mooie kazen en charcuterie en hele lekkere Cerignola olijven (grote groene). Vervolgens kreeg vriendlief een stevige knolselderijsoep met een visterrine en ik een goedgevulde bisque met een mooie zachte vissmaak en een plaatje om te zien! 

We zouden 's avonds nog een filmpje kijken, maar het was zo gezellig, dat we veel later dan gepland thuis kwamen. Maarten en Daan, bedankt voor jullie gastvrijheid & gezelligheid! ☺

Veel plezier!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡