Probeer zelf een beetje uit hoeveel bouillon je nodig hebt, ik heb precies 1 liter gebruikt, op 150 gram gierst.
Dit heb je nodig voor 2 - 3 personen:
150 gram gierst
1 grote wortel, in blokjes gesneden
4 stengels bleekselderij, verwijder de nerven,
in dunne plakjes gesneden
1/2 courgette, in kwarten en plakjes
1 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt
en in plakjes gesneden
1 liter bouillon
handje parmezaanse kaas
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1/2 spaanse peper
handje peterselie, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
scheutje olijfolie om in te bakken
Bereiding
Bak in een ruime pan het bosuitje, rode peper en knoflook. Spoel ondertussen de gierst in een vergiet. Voeg de champignons toe aan het ui- knoflook mengsel en bak deze tot ze beginnen te slinken. Daarna kunnen de gesneden groenten erbij, schep zo nu en dan om.
Doe de gierst in een pan met dikke bodem, op laag vuur en schep er één soeplepel bouillon per keer bij. Roer rustig en wacht tot het vocht is opgenomen, net zo lang tot de bouillon vrijwel op is en de gierst gaar is.
Voeg de risottogierst bij de groentenmix en roer door. Schep op en garneer met wat verse peterselie en parmezaanse kaas.
Eet lekker!!!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡