maandag 4 maart 2013

Daar zit een luchtje aan... *KNOFLOOK*

Knoflook, je houdt ervan of je moet er niets van weten. Ik gebruik het vrijwel dagelijks,  voor mijn gevoel lijkt alles meer smaak te krijgen door knoflook toe te voegen. De volgende ochtend is het minder feest, zorg dus dat vriendlief lekker mee eet!





Er bestaan honderden soorten verse knoflook, maar het is ook verkrijgbaar als poeder, vlokken, zout etc. Gebruik in elk geval altijd verse knoflook, hier zit een aardse smaak aan, die milder is dan fabrieksproducten.

Naast dat het een smaakbommetje is, is knoflook ook nog heel erg gezond, het werkt bacteriedodend, gaat een hoge bloeddruk tegen, ondersteunt de goede werking van je hart- en bloedvaten en het geeft je meer energie. 

Mijn favo knoflook recept:
Gepofte knoflook, boterzacht, bijna zoet van smaak en niet die heftige knoflookgeur... Ken je die al?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een hele bol knoflook en snijdt ongeveer een halve centimeter van de bovenkant eraf,  zodat je de teentjes een beetje kunt zien, laat de schil erom! Bestrooi de bovenkant met zout en besprenkel met olijfolie.  Wikkel de bol in zilverfolie en zet ze ongeveer 45 minuten in de oven, tot ze zacht zijn. Je kunt de knoflook uit de schilletjes knijpen.

Heel erg lekker om op geroosterd brood uit te smeren of te mengen met wat roomboter!


Eet lekker!!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡