Boekweitmeel is namelijk glutenvrij en te gebruiken in verschillende gerechten. Dit is een lekkere, voedzame lunch. Uiteraard kan je variëren met het beleg, op de pancakes. In plaats van een hartige pannenkoek, zijn ze namelijk ook erg lekker met een scheutje ahornsiroop.
Granaatappel is dit seizoen erg populair, om in uiteenlopende maaltijden te gebruiken. De vorm, de frisse smaak en tot slot de intense kleur, net kunst! Het witte vruchtvlees is heel bitter, dus maak de pitjes eerst schoon als dat nodig is en doe voorzichtig met het sap, je krijgt het moeilijk uit je kleding.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
130 gram boekweitmeel
470 ml melk
2 eieren
2 handen tomaatjes (combinatie rode en gele heb ik gebruikt)
1 granaatappel
1 rijpe avocado
snufje zout
scheutje olie om in te bakken
Bereiding
Mix het meel, de melk, eieren en snuf zout in een ruime kom, tot een glad beslag.
Laat wat olie warm worden in een koekenpan en bak hierin de pannenkoeken op laag vuur. Draai de pannenkoek pas om als de bovenkant droog geworden is, anders scheurt hij makkelijk.
Maak ondertussen de tomaten-avocadosalsa en haal de granaatappelpitjes uit de vrucht. Doe dit heel voorzichtig!
Wanneer de pannenkoeken gebakken zijn, kan je ze vullen met het tomatenmengsel, hem vervolgens dubbelvouwen & opeten. Klaar = Kees!
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡