maandag 11 maart 2013

Kikkererwten en Ei in Tomatensaus

Dit is een perfecte weekend lunch! Het heeft iets weg van het recept 'Eggs with Leftover Vegetables' en het handige is dat je met dit nieuwe recept ook eindeloos kunt variëren.  
Eigenlijk is dit de favoriete lunch van mijn vriend en aangezien hij het heel graag en regelmatig eet, wisselen we zo nu en dan van inhoud. Zo gebruiken we wel eens doperwtjes in plaats van kikkererwten en voegen we soms knoflook en een uitje toe, maar dit is niet eens nodig, omdat het zo heel puur smaakt.

Het makkelijke van dit gerecht is dat je alle ingrediënten samen in één pan doet en de eieren laat stollen, meer hoef je niet te doen, je hebt ten slotte weekend! :)

Gebruik altijd zoveel mogelijk biologische producten.
Dit heb je nodig voor 3 personen:

5 roma tomaten, grof gesneden
10 kleine tomaatjes, gehalveerd
6 eieren
1 blik of pot kikkererwten, uitgelekt
olijfolie
peper en zout


Eventueel: Spaanse pepertje, fijngesnedenBereiding

Doe een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg hier de roma tomaten (en eventueel Spaanse peper) aan toe, laat ze kort bakken en roer door totdat er een tomatensaus ontstaat. Vervolgens kunnen de kleine tomaatjes erbij. Verdeel daarna de eieren en kikkererwten over de tomatensaus.
Doe een glazen deksel op de pan en wacht ongeveer 7 minuten tot de eieren gaar zijn. Het eigeel mag nog een beetje vloeibaar zijn. Verdeel het mengsel over de borden.

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡