vrijdag 22 februari 2013

Zoete Couscous met Witte Kool, Tomaatjes & Rozijnen

Dit is een snel recept, perfect voor een doordeweekse avond, laat thuis en geen zin om eindeloos boodschappen te moeten doen. Laat ik het dan ook maar kort houden, dit is gewoon een heel smaakvol, snel en makkelijk recept! Geniet van je vrije avond!






Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gram couscous
300 ml kokend water

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
12 cherry tomaatjes, gehalveerd
1/4 deel witte kool, gesneden
2 eetl. kaneel
1 eetl. poedersuiker
100 gram rozijntjes
handjevol pijnboompitjes, geroosterd
handjevol basilicum of ander vers kruid
zout en peper








Bereiding

Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en roer door. Schep vervolgens de witte kool erbij en laat 3 minuten meebakken. Het is lekker als de kool knapperig blijft!

Doe de couscous in een kom en giet het kokende water erover, laat 5 minuten wellen tot de couscous gaar is en roer het dan rustig door.

Meng wat olijfolie met 2 theelepels kaneel en roer dit door de couscous met een vork. Strooi vervolgens een eetlepel poedersuiker erover en meng erdoor. 

Het ui-, knoflook- en koolmengsel kan er nu doorheen geschept worden. 

Vervolgens kunnen de tomaatjes, rozijnen, pijnboompitjes en verse kruiden erbij. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.



Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡