donderdag 7 februari 2013

Warm & Cosy, Spinaziesoeppie!

Dacht ik vorige week nog dat het voorjaar vervroegd begonnen was, aangezien de temperatuur mild was en het zonnetje zo lekker scheen, zit ik nu weer te bibberen achter mijn computer en is er alweer een sneeuwbui gevallen.

Niets is lekkerder dan jezelf te verwennen met een kom heerlijke, gezonde spinaziesoep!

Dit heb je nodig:

500 gr verse spinazie
1 ui, fijn gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 liter groente- of kippenbouillon
3 tijmtakjes, alleen de blaadjes
1 eetl. fijngehakte rozemarijn
scheutje olijfolie
scheutje room
pijnboompitjes, geroosterd
peper en zout

eventueel:

2 gekookte eieren, gesneden in stukjes
geitenkaas in blokjes

Bereiding

Doe een scheutje olijfolie in een pan en doe de knoflook en ui erbij. Bak tot de uitjes glazig zijn. Voeg de spinazie en de kruiden toe en schep om tot de spinazie geslonken is.
Pureer het spinaziemengsel fijn, met een staafmixer en voeg vervolgens de bouillon toe, breng aan de kook en roer een scheutje slagroom erdoor. Breng op smaak met wat peper en zout.

Schep de soep in kommetjes en strooi er wat pijnboompitjes over. Als topping kan je een beetje van het gekookte ei erbij doen of wat geitenkaas.




Eet lekker!

Eat well. Love life.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡