dinsdag 26 februari 2013

Gepocheerd Eitje met Avocado

Een gepocheerd eitje, mooi gestold eiwit en het eigeel zacht, voor mij een echte traktatie! Lekker om de dag mee te beginnen of als lunch in weekend, ik kan er geen genoeg van krijgen.
Erg lekker met bijvoorbeeld spinazie, zalm of asperges. De zachte smaak en structuur van avocado vind ik er ook erg lekker bij, dus dat at ik vandaag, lekker met wat mosterdmayo, vers gemalen peper en een snuf zout.


Er zijn verschillende manieren en meningen over hoe je het beste een ei kunt pocheren. Heston Blumenthal (topchef) gaf in een van zijn programma's, denk ik de belangrijkste tip voor het pocheren van eieren: gebruik altijd een vers ei! Het eiwit van een vers ei is dikker en loopt minder snel uit als bij een wat ouder ei. Hierdoor blijft het eiwit tijdens het pocheren beter bij elkaar.
Dit heb je nodig voor 1 cracker:
 
1 cracker of toast
1/4 rijpe avocado
1 vers ei
theel. mostermayonaise
peper en zout
Bereiding
 
Neem een ruime pan met water en breng aan de kook. Doe het ei in een koffiekopje. Haal de pan van het vuur als het water kookt en draai met een pollepel rondjes in het water waardoor er, als het ware, een waterkolkje ontstaat. 
 
Giet het ei rustig in het midden van de pan, in het midden van de waterkolk. Met een pollepel kan je nu voorzichtig het eiwit naar elkaar toe vouwen, maar dat is niet altijd nodig. 
Na ongeveer 4 minuten is het eitje klaar, dan is het eiwit gestold en het eigeel nog zacht.
Haal het ei met een schuimspaan uit het water en laat het goed uitdruppelen.
 
Besmeer je cracker met wat mosterdmayo en verdeel de avocado erover. Vervolgens kan je eitje erop. Bestrooi met peper en zout.Eet lekker!

Eat well. Love life! ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡