maandag 18 februari 2013

Smeuïge Scrambled Eggs met Gerookte Zalm

Een heerlijk zondagochtend ontbijtje, wat je zonder haast met een lekker muziekje op, kunt opsmikkelen. Zaterdagavond had ik een etentje en daarna een feestje, natuurlijk allemaal veel te gezellig. Maar ik kan je vertellen, dit is een prima kater-ontbijt. Lekker veel ei, met een heerlijk romige structuur en dat op toast of een verse boterham, jummie!
Het lekkerste (romig) is als je slagroom of crème fraiche gebruikt, maar als je het light wilt houden kan je ook voor een scheutje melk gaan.

Let als je vis koopt, in dit geval gerookte zalm, altijd op het MSC- of EKO keurmerk. MSC staat voor Marine Stewardship Counsil, dit is een internationale organisatie die samen met wetenschappers en overheden criteria opstelt voor duurzame visserij en duurzame visverwerking. Vis die volledig biologisch gekweekt is krijgt het EKO keurmerk. Meer over viskeurmerken (er zijn er meer), is te vinden op de site van de rijksoverheid.


Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 eieren

1 eetlepel dille, fijngehakt
2 eetlepels melk
2 eetlepels crème fraiche

4 bruine boterhammen, vers of getoast

4 plakjes gerookte zalm (MSC keurmerk via Frank's Smoke House)
2 handjes rucola
snufje peper en zout
scheutje olijf- of kokosolie


Bereiding:


Klopt de eieren, melk en crème fraiche met wat zout en peper los in een kom. Mix goed door, zodat ook de stevige crème fraiche goed gemengd wordt. Roer vervolgens de dille erdoor.

Neem een koekenpan en doe er een scheutje olie in, daarna kan het eimengsel in de pan. Roer met een pollepel het eimengsel, vanaf de buitenkant rustig los, ga zo door tot het ei gaar is, maar nog wel glanst. 

Leg wat rucola op het brood, schep de scrambled eggs erop en leg vervolgens de zalm erop. Geniet van je weekend!
Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡