dinsdag 19 februari 2013

NeighbourFood Market Westergasfabriek

Elke 3e zondag van de maand kan je naar de NeighbourFood Market in de Westergasfabriek in Amsterdam gaan. Van 11 tot 18 uur kan je genieten van goed eten en drinken. Eerlijke en ambachtelijke producten, daar draait het allemaal om. Een mooi initiatief, al heeft het wel wat weg van de Sunday Market, maar daar ga ik ook met veel plezier naartoe, dus mij hoor je niet klagen.


Samen met Arja (rechts) aan het genieten van een lekker soepje


Afgelopen zondag was het weer zover en heb ik samen met twee vriendinnetjes lekker rondgestruind over de markt op zoek naar wat lekkers en ik kan niet anders zeggen dan dat er genoeg keuze was. Aangezien het vrij koud was, begonnen we met een lekker koppie Indische Soto soep en daarna hebben we nog een broodje warme beenham met honing-kerrie saus op. Er was nog veel meer lekkers te krijgen, maar aangezien we niet konden kiezen (4 rondjes gelopen) en het vrij laat was (na 15 uur), was de rest al bijna uitverkocht. Volgende keer dus iets eerder gaan! 

Het idee is simpel, je kunt een kraam huren om jouw lekkers te verkopen en er staan lange tafels met banken waar de bezoekers kunnen aanschuiven. Er wordt geprobeerd om zo min mogelijk afval te produceren, dus doen ze via de site een oproep, om zelf een bord en bestek mee te nemen. Er is een afwashoek aanwezig, waar je zelf je bordje vervolgens schoon kunt maken. Leuk! ☺

Er was veel lekkers te vinden afgelopen zondag, zo kwam ik thuis met heerlijk Spaanse pata negra ham en een potje ananas, honing, munt, peper & rum jam van Kitty's Jam. Nog niet geproefd, maar de smaken zijn verrassend! Verder werden er onder andere, heerlijke oesters, verrukkelijk ruikende paella, cupcakes, tapas en warme wafels verkocht.

Al met al is de NeighbourFood Market, zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen! De volgende NeighbourFood Market is op zondag 17 maart 2013.Veel plezier!

Eat well. Love Life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡