'Eten is om op te Eten', is de titel van de campagne van het Voedingscentrum, om zo de voedselverspilling in Nederland terug te dringen. De hoogste tijd, aangezien we per jaar gemiddeld 48 kilo eten, per persoon, weggooien!
Dat komt neer op €350,- per huishouden! Oei... dat zijn toch een paar (of meerdere) héle mooie laarzen.
Hoe kunnen we hier wat tegen doen? Het Voedingscentrum heeft een lijstje met tips opgesteld die ons kunnen helpen verspilling tegen te gaan. Het klinkt heel simpel: niet meer kopen en bereiden dan je nodig hebt.
Een goed nieuw initiatief is Bilder & de Clercq, in Amsterdam Oud- West.
Dit concept kan zomaar de supermarkt van de toekomst worden, denk ik. Bilder & de Clercq biedt namelijk elke dag een aantal gerechten aan, waarbij je per gerecht, alle benodigde ingrediënten voor één of twee personen kunt kopen, in precies de hoeveelheid die je nodig hebt. Slim! Bij je boodschappen krijg je een kaartje waarop met foto's stap voor stap de bereiding te zien is. Dus voortaan geen halve zak aardappels over of drie dagen achter elkaar, dezelfde groenten eten.
De opening is 14 februari, ik ga snel een kijkje nemen, ze zitten op hoek de Clercqstraat/ Bilderdijkstraat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡