Over dit recept kan ik kort zijn, deze soep is zo vreselijk lekker!!!
Het aller lekkerste is om zelf de bouillon te maken, maar heb je weinig tijd of gewoon geen zin, dan kan je uiteraard ook goede, (biologische) kant en klare bouillon gebruiken.
Dit heb je nodig voor 4 kommen soep:
700 gram gemengde verse paddenstoelen (oesterzwam, portobello, kastanjechampignon, cantharel etc.)
handjevol gedroogde porcini
3 tenen knoflook, geperst
rode ui, fijngesneden
handje tijm, alleen de blaadjes
handje bladpeterselie, fijngehakt
klontje boter
1 liter kippen- of groentenbouillon
peper en zout
olijfolie
Eventueel: mascarpone en truffelolie
Bereiding
Doe de gedroogd porcini in een klein bakje, kook wat water en giet dit over de porcini, zorg dat ze net onder water staan. Maak de paddenstoelen mix goed schoon met een kwastje en snijd de paddenstoelen in plakjes.
Neem een ruime pan en doe daar een flinke scheut olijfolie in. Voeg de paddenstoelen toe en schep ze door de olijfolie voor ongeveer een minuut. Snijd ondertussen de porcini in kleine stukjes, bewaar het water! Voeg vervolgens de knoflook, rode ui, boter en tijm blaadjes toe aan de paddenstoelen, roer erdoor. Na ongeveer 2 minuten beginnen de paddenstoelen te slinken voeg dan de stukjes porcini toe. Zeef het weekwater en doe dit in de pan erbij.
Laat op laag vuur 20 minuten pruttelen, zodat het vocht bijna helemaal verdampt.
Roer regelmatig door. Giet vervolgens de bouillon erbij en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
Ik vind het lekker als er nog stukken paddenstoel in de soep zitten, daarom pureer ik de helft van de soep glad met een staafmixer, giet dit vervolgens terug in de pan, bij de rest van de soep. Breng op smaak met peper en zout en de fijngehakte peterselie.
Mocht je de soep wat romiger willen maken, dan kan je 2 eetlepels mascarpone erdoor roeren.
Voor het opdienen een paar druppels truffelolie erdoor is ook heerlijk.
Geniet samen & eet lekker!!!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡