zondag 27 januari 2013

Salade met geroosterde pompoen en blauwe kaas

De pompoen roosteren kost even wat tijd, ongeveer 30 - 45 minuten, maar dan heb je mooi even tijd om jezelf alvast een goed glas rode wijn in te schenken, althans dat wachten heb ik als smoes gebruikt. 

Pompoen vind ik lekker, maar nog lekkerder, als er wat extra smaak aan wordt gegeven. Bijvoorbeeld door hem te roosteren in de oven, in een marinade van agave siroop, olijfolie,  maldon zout en chilipepervlokken. Net wat meer bite krijgt de pompoen hiervan... Dan vind ik hem echt heerlijk!


Ik schil de pompoen altijd, maar eigenlijk is dit overbodig wanneer je een onbespoten, biologische pompoen gebruikt. Deze kan met schil en al in de oven, wel altijd eerst even de pitjes en draden eruit halen.




Dit heb je nodig:
Als maaltijdsalade voor 2 personen, als bijgerecht voor 4 personen.

1 kleine oranje pompoen

paar handjes rucola
60 gr blauwe kaas (ik heb Blue Bear gebruikt)
handje walnoten, grof gehakt
3 eetl. agave siroop of honing
1 theel. chilipepervlokken
6 eetl. olijfolie
1 eetl. crema di balsamico
Maldon zout


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.



Schil de pompoen, haal de pitten en de draden eruit en snijd de pompoen in blokjes. Doe de blokjes in een schaal. Meng de agave siroop met 3 eetlepels olijfolie, chilipepervlokken en het zout goed door elkaar en giet over de pompoenblokjes. Roer door en schep ze in een ovenschaal. Zet voor 30 - 45 min in de oven, tot ze gaar/ zacht zijn. Schep halverwege om.


Als de pompoen bijna klaar is, neem je de rucola en maak de simpele dressing van crema di balsamico en olijfolie en giet dit over de rucola. Meng met je handen, zodat de dressing op alle blaadjes komt.

Haal de pompoen uit de oven en leg de blokjes op de rucola, verdeel wat stukken blauwe kaas en de walnoten erover.





Eet lekker!!! 

Eat well. Love life.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡