vrijdag 18 januari 2013

Exotische Kokoskoekjes met Medjoul dadel

Hartje winter, sneeuw en ijs! Kkkkkkouddd! 

Wat verlang ik naar de zomer, met dagen op het strand, picknicken in het park en heel veel terrasjes in de zon! We zullen toch nog even moeten wachten, voordat het zover is. Daarom halen de we zon gewoon in huis met deze lekkere koekjes!

Voordeel van dit recept is dat er geen boter, bloem of toegevoegde suiker in zit, de koekjes zijn echt heel lekker! De medjoul dadels hebben een erg zoete, karamel-achtige smaak. 



Dit heb je nodig:

3 grote rijpe bananen of 4 kleinere
125 gr (ongeveer 5 stuks) medjoul dadels
190 gr havermout
 60 gr amandelmeel
 40 gr kokosrasp
 50 ml kokosolie, vloeibaar
 1 theelepel kaneel
 0,5 theelepel fijn zeezout
 0,5 theelepel stevia baksoda
vanillemerg uit 1 vanillestokje
    


Kokosolie






Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Prak met een vork de bananen fijn in een ruime kom en voeg daar de havermout, amandelmeel, kokosrasp, kaneel, zout en vanille aan toe. Meng het baksoda met de warme, gesmolten kokosolie en voeg dit toe aan het deeg. Ten slotte gaan de stukjes dadel erbij.

Draai met je handen balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze ruim 15 minuten tot ze goudbruin zijn.





Eet lekker!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡