vrijdag 4 januari 2013

Courgette Carpaccio

Nu de feestdagen achter de rug zijn, even een lekker fris en gezond recept, carpaccio van courgette. De courgette wordt rauw gebruikt, dus het is ook nog eens snel klaar!
Omdat we rustig van de feestdagen moeten afkicken, kan de dressing met prosecco gemaakt worden.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 grote courgette
een stuk feta
rode ui, fijngesneden
handjevol geroosterde pijnboompitten

Voor de dressing:
flinke scheut goede olijfolie
sap van een halve citroen
1 eetlepel honing of agavesiroop
handvol bladpeterselie
handvol basilicum
1 teen geperste knoflook
peper en zout
Eventueel: 2 eetlepels prosecco, zorgt voor een frisse feestelijke smaak.


Maak eerst de dressing, mix alle ingrediĆ«nten in een keukenmachine (of in mijn geval met een staafmixer) tot een mooie saus. De kruiden mogen nog zichtbaar zijn, die hoeven niet helemaal fijngemalen te worden. Breng op smaak met peper en zout.

Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette en verspreid deze op een grote schaal. Verdeel de feta, pijnboompitjes en de fijngesneden rode uit over de courgette. Giet vervolgens de dressing, naar smaak, over de courgette.




Eet lekker!!!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡