zaterdag 12 januari 2013

Havermout Chocorotsjes met Cranberries

Vandaag iets zoets, om zelf op te snoepen of om cadeau te geven.
Het is een verantwoord snackje doordat er naast de pure chocolade (wat goed voor ons is) geen suiker wordt toegevoegd. Verder zitten er gedroogde cranberries, havermout, pecannoten en gepofte tarwekorrels in.





Dit heb je nodig voor ongeveer 25 stuks:

130 gram gepofte tarwekorrels (te vinden in de supermarkt bij de muesli's)
50 gram havermout
360 gram pure chocolade, grof gehakt
2 handjes gedroogde cranberries, grof gesneden
50 gram pecannoten, grof gehakt
Snuf zeezout
Bakpapier





Bereiding

Zet een steelpannetje met een laagje water op het vuur en breng aan de kook. Doe de chocolade in stukken in een kom die tegen warmte kan en plaats de kom boven het steelpannetje. Draai het vuur laag en zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Deze techniek wordt 'au bain marie' genoemd. Roer rustig door de chocolade en laat hem smelten.







Neem de gesmolten chocolade van het vuur en roer de rest van de ingrediƫnten voorzichtig door de chocolade. Laat het mengel 5 minuutjes afkoelen. Bekleed in de tussentijd een groot bord of bakplaat met bakpapier. Neem een lepel en maak 'hoopjes' met je vingers van het chocomengsel. Dit kan een rommeltje worden, was daarom tussendoor je handen.












    







Strooi over de rotsjes wat zeezout. Zeezout?! Jazeker, het zout geeft de chocolade een zoetere smaak, probeer het eens!

Zet tot slot de chocorotsjes in de vriezer voor ongeveer 15 minuten. 
Ik heb de chocolaatjes ingepakt en cadeau gegeven.



 Veel plezier met opeten, uitdelen of weggeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡