Kies voor zilvervliesrijst in plaats van witte rijst, dit is vele malen gezonder!
Let vooral niet op de foto's, mijn camera ben ik ergens vergeten, dus dit is iphone werk...
Zilvervliesrijst met Kabeljauw, Spinazie en Venkel |
Dit heb je nodig voor 2 personen:
300 gr kabeljauw (of andere witvis)
175 gr zilvervlies rijst
1 venkel, gewassen en in plakjes gesneden
2 ruime handen wilde spinazie, gewassen
200 ml kokosmelk (klein blikje)
2 teentjes knoflook, geperst
1 sjalotje, fijngesneden
sap van 1 citroen
1 cm gember, geraspt
bosje koriander, blaadjes fijngehakt
scheut olijfolie
klontje boter of ghee, om in te bakken
Bereiden:
Bereid de rijst volgens de verpakking (dubbel zoveel water, 40 - 45 min koken). Snijd de kabeljauw in stukjes van ongeveer 2-2 cm. Neem een ruime kom en meng hierin de gember, 1 geperst teentje knoflook, citroensap en een flinke scheut olijfolie, breng op smaak met peper en zout. Marineer hierin de kabeljauw voor 15 minuten.
Laat het sjalotje glazig worden in een koekenpan en voeg het andere teentje knoflook toe.
Voeg de spinazie en venkel toe en bak kort tot de spinazie slinkt. Zet de groenten even apart.
Bak de kabeljauw met de marinade in wat boter in 3 minuutjes gaar. Giet de kokosmelk erbij en de koriander en laat 2 minuten pruttelen.
Voeg het spinazie-venkel mengsel toe en roer voorzichtig door, zorg dat de kabeljauw niet uit elkaar valt. Eet met de zilvervliesrijst.
Kabeljauw in een saus van Kokosmelk, Citroen, Gember & Koriander |
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡