dinsdag 12 november 2013

Tomatensoep met een vleugje Sinaasappel

Deze heerlijke fruitige soep kan zowel koud als warm gegeten worden. Met dit weer kies ik voor het laatste, maar zomers is hij koud ook heerlijk.
De soep is snel klaar en perfect als voorgerecht of als lunch met een salade of boterhammetje erbij.


Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 kg tomaten, in blokjes gesneden
1 sinaasappel, uitgeperst
2 wortels, in dunne plakjes gesneden
1 liter groentenbouillon

1 witte ui, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 laurierblad
peper en zout
kokosolie om in te bakken


Bereiding:
Laat de kokosolie smelten en bak hierin de knoflook en ui. Voeg de wortel en tomaat toe en laat dit meebakken. Schep regelmatig om. Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng langzaam aan de kook. Na ongeveer 20 minuten is de wortel gaar, haal het laurierblad eruit en pureer de soep vervolgens. Giet het sinaasappelsap erdoor en breng op smaak met peper en zout.


Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡