Een tafel vol hapjes, in het midden: Gerookte Wilde Zalm met Zeekraal, Bosuitje en Wasabimayo |
Snel en heerlijk als voorgerecht of als onderdeel van verschillende hapjes (zie foto hierboven). Koop goede MSC gekeurde gerookte wilde zalm, ik haal hem vaak bij Marqt, maar ook de Ekoplaza verkoopt regelmatig deze zalm. De zeekraal is voor mij jeugdsentiment, als wij vroeger op vakantie waren op Vlieland gingen we (stiekem) met papa zeekraal knippen in het waddengebied. De zilte smaak is zo lekker bij vis, je kan het kort koken, maar ik eet het graag rauw.
Dit heb je nodig:
1 pak gerookte wilde zalm
1 bosuitje
bakje zeekraal
2 eetl. mayonaise
1 theel. wasabi
sap van 1/2 citroen
scheutje water
Bereiding:
Meng de mayo, wasabi, citroensap en een scheutje water door elkaar. Roer door met een vorkje zodat de wasabi zich goed mengt. Snijd het bosuitje in ringetjes en verdeel de plakjes zalm op een mooie schaal. Verdeel de zeekraal en de bosuitjes over de schaal en druppel er wat wasabimayo over.
MSC Wilde Gerookte Zalm, met Zeekraal, Bosuitje & Wasabimayo |
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡