donderdag 21 november 2013

Tagliatelle van Knolselderij met Bolognesesaus

Tagliatelle van Knolselderij met Bolognesesaus

Mijn collegaatje Anna hoorde ik afgelopen week over het vervangen van pasta door groenten, om zo koolhydraatarm te eten, maar toch het gevoel te hebben dat je een soort pasta eet. Ik kan je vertellen dat het heerlijk smaakte! Doordat de saus flink gevuld is met groenten en daarnaast wat gehakt bevat, vult deze maaltijd goed, maar laat je de zogenaamde lege koolhydraten staan.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1/2 knolselderij, geschild
200 gr rundergehakt
4 roma tomaten, gewassen en in blokjes
1 winterpeen, geraspt
1/2 courgette, gewassen en in plakjes gesneden
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 rode ui, fijngehakt
1 bosuitje, in fijne ringetjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 glas witte wijn
handje verse basilicum
1 theel. gedroogde oregano
handje parmezaanse kaas
2 theel. pesto
1 eetl. kokosolie

Bereiding

Neem een ruime pan en laat de kokosolie hierin warm worden. Bak de (bos)ui, knoflook en Spaanse peper tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, witte wijn, wortel, courgette en oregano toe. Schep regelmatig om en laat op laag vuur 15-20 minuten stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de basilicum erdoor.

Breng een pan met water aan de kook. Snij de knolselderij in plakken van 1,5 centimeter om er vervolgens met een dunschiller slierten van te snijden, net als tagliatelle.

Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan tot het rul geworden is en roer dit door de bolognesesaus.
Blancheer tot slot de knolselderij 30 seconden in het kokend water en laat vervolgens goed uitlekken.

Schep eerst wat saus op diepe pastaborden en vervolgens wat knolselderij en tot slot nog een schepje saus. Verdeel de pesto over het gerecht en strooi de parmezaan erover.
 
Pasta van Knolselderij met Bolognesesaus met Pesto en Parmezaan

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡