Door het gebruik van gember en chilipepertjes is een typische maaltijd voor in koude tijden. Je kunt het eten met rijst, maar eigenlijk is dit niet nodig, de linzen vullen meer dan genoeg. Gebruik zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten. In dit recept heb ik een combinatie van groene en rode linzen gebruikt. De groene linzen blijven stevig, terwijl de rode linzen zacht worden, mocht je echt een brij willen, gebruik dan alleen rode linzen.
Tip: maak extra dahl, gooi dit in de blender en je hebt de volgende dag een heerlijke linzensoep als lunch.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
4 roma tomaten, in blokjes gesneden
75 gr groene linzen, gewassen
75 gr rode linzen, gewassen
1 courgette, gewassen en in plakjes
200 ml kokosmelk
1 bosje koriander, fijngehakt
1 eetl. garam massala
1 eetl. gember, vers geraspt
1 theel. gedroogde chilipeper
1 rode ui, fijngehakt
2 tenen knoflook
1 eetl. kokosolie
peper en zout
Bereiding
Verwarm de kokosolie en voeg de ui, knoflook, chilipeper, gember en garam massala. Wacht tot de ui glazig is geworden en gooi vervolgens de tomatenblokjes en courgette erbij. Als de tomaat zacht geworden is, kan de kokosmelk erbij en voeg de gewassen linzen toe. Laat de linzen in 40 - 45 minuten gaar koken in de tomatensaus (op laag vuur). Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout en roer de koriander erdoor.
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Ik zocht een recept voor dahl, en kijk dan eerst naar de foto's. Deze zag er zo smakelijk uit dat ik dit recept ga proberen.
BeantwoordenVerwijderenIk ben erg benieuwd.
Leuk om te horen! Heeft het lekker gesmaakt? Dank voor je reactie :)
Verwijderen