donderdag 28 november 2013

Bulgur met Avocado en Sperzieboontjes

Dit lekkere maaltje staat binnen 15 minuten op tafel, voor mij een fijn gerecht om te maken na een drukke werkdag. De basis van dit gerecht is vegetarisch, maar een stukje gerookte makreel smaakt hier ook heerlijk bij.

Bulgur is een relatief onbekend in Nederland, maar in Turkse of Marokkaanse winkeltjes kom je het veel tegen. Bulgur heeft iets weg van couscous, maar bulgur is qua structuur steviger en de korrels zijn groter.

Bulgur met Avocado & Sperzieboontjes

Dit heb je nodig voor 2 personen:

150 gram bulgur, afgespoeld
hand sperziebonen, getopt en door de helft
1 avocado
6 mini tomaatjes, in vieren gesneden
1 bosuitje, in ringetjes
3 stengels bleekselderij, gewassen en in plakjes gesneden
1 handje pijnboompitjes, geroosterd en/of
1 handje pompoenpitjes, geroosterd
sap van 1/2 citroen
bosje peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Bereiden

Doe de bulgur in een ruime kom en giet hier kokend water bij tot het 1 cm boven de bulgur staat. Na ongeveer 10 minuten zal het water opgenomen zijn door de korrels en is de bulgur gaar.
Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de sperzieboontjes en maak de dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en voeg hier en snuf peper en zout aan toe.
Als de bulgur gaar is voeg hier dan alle groenten (behalve de avocado) aan toe, hussel dit door elkaar en roer de citroendressing erdoor.

Neem twee diepe borden en schep hier een de bulgur in, verdeel de avocado over de borden en bestrooi met pompoenpitjes en pijnboompitjes. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Snelle & Gezonde maaltijd, bulgur met groenten en citroendressing

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡