Salade van bulgur met diverse groenten, feta en verse kruiden |
Dit simpele gerecht kan je aanpassen op alle mogelijke manieren. Leftover groenten? Gooi er vooral doorheen! Liever eten met wat vis? Gebakken knoflook gamba's zijn hier heerlijk bij! Gebruik verse kruiden zoals basilicum, peterselie en munt, maar vind je koriander erg lekker, dan kan dit er ook heel goed door. Varieer vooral!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
300 gram bulgur, gekookt volgens de verpakking
1/2 courgette, gewassen en in kwart-plakjes, dun gesneden
1/2 komkommer, gewassen en in kwart-plakjes, dun gesneden
1 venkel, gewassen en fijn gesneden
handje cherrytomaatjes, gesneden
1 spaanse peper, fijn gesneden
1 rode ui
2 handjes basilicum blaadjes, fijn gehakt
2 handjes peterselie, fijn gehakt
1 handje munt, fijn gehakt
200 gram feta, in stukjes
flinke scheut olijfolie
sap van 1 citroen
peper en zout
Bereiding:
Ze de gekookte bulgur apart en laat afkoelen, roer regelmatig met een vork door, zodat de (eventuele) klontjes eruit gaan . Maak de dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap. Hussel de groenten- en kruidenmix door de bulgur en voeg de ui, feta en rode peper toe. Schep tot slot de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡