zondag 13 april 2014

Zelf ingemaaktVoor mijn oma de normaalste zaak van de wereld; jam, dat maak je zelf! Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger als klein meisje met mijn oma vaak ging wandelen in de duinen. Vanzelfsprekend had zij een aantal lege plastic tasjes mee genomen en die kwamen vol mee terug. Vlierbessen, bramen, frambozen en rozenbottels, alles wat we tegen kwamen werd geplukt en meegenomen. De rozenbottels aten we onderweg al, die zagen er zo verleidelijk uit aan die stuik vol grote knalroze bloemen. Thuis maakten we samen jam, die in mooie potjes bewaard werd.

Het is vaak goedkoper én gezonder om zelf producten te maken, die je anders in de supermarkt zou kopen, zoals een potje jam. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om zelf pesto, chutney, jam en likeur te maken, ook origineel als cadeau!

Uitgeverij Snor heeft afgelopen maand een aantal nieuwe boeken uitgebracht. 'Zelf ingemaakt' is daar één van. In dit boek staat op speelse manier beschreven hoe je zelf kan wecken, pesto, jam en chutney maken en zelfs recepten om likeur te brouwen! Er staan recepten in met kruiden, rode peper, verschillende soorten fruit en noten. Wat dacht je van sambal, citroenmarmelade of perziklikeur? Ik ga snel de frambozen-munt jam maken, benieuwd wat oma ervan vindt...

In het boek staan veel begeleidende illustraties, hiermee wordt inzichtelijk gemaakt welke stappen je moet doorlopen. Ik maakte de peterselie - rozemarijn pesto, lekker op brood met avocado, maar een lepeltje pesto door soba noodles met raapsteeltjes, was eveneens een groot succes! Dit recept verschijnt komende week online.

Dus: spaar lege potjes, flesjes en weckpotjes op, maak ze goed schoon, in het boek lees je precies hoe en maak zelf de lekkerste creaties! :)

Het boek is verkrijgbaar via Uitgeverij Snor en kost €16,95. Leuk om zelf te houden, of cadeau te geven!


Geniet ervan!

Eat well. Love life. ♡

2 opmerkingen:

  1. Lekker! Zelf maken is vaak ook zoveel makkelijker dan je denkt! Leuk boekje denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ooooh sorry, ik lees nu je reactie pas, dankjewel... Wat stom! Haha, boekje is zeker leuk!

      Verwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡