donderdag 24 april 2014

Soba Noodles met Raapsteeltjes en Peterselie-Rozemarijn Pesto



Dit is een heerlijk snel recept, na een minimale voorbereiding, staat het gerecht binnen 15 minuten op tafel. Raapsteeltjes zijn de jong geoogste blaadjes van de Chinese kool of meiknol en hebben een licht pittige smaak. De smaak doet mij altijd een beetje denken aan rucola. Al eerder maakte ik soba noodles, toen met tuinboontjes. Hou er rekening mee dat raapstelen na aankoop binnen 2 dagen gegeten moeten worden, daarna verleppen de blaadjes snel. 

Het recept voor de peterselie-rozemarijn pesto kom uit het boek 'Zelf ingemaakt' van Uitgeverij Snor. De hoeveelheden hieronder beschreven is genoeg voor een pot pesto. Zorg dat het potje goed schoon is voordat de pesto erin gaat, of maak de pesto gelijk op, ook erg lekker op brood namelijk!


Dit heb je nodig voor 2 personen:
2 bosjes raapstelen
150 gr soba noodles
2 handjes pijnboompitjes, geroosterd
1 teen knoflook, geperst
peper en zout

Peterselie-Rozemarijn pesto:
4 eetl. peterselie, fijngehakt
1 eetl. rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
3 eetl. oude kaas (pecorino of parmezaan kan ook)
3 eetl. hazelnoten
2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie
peper en zout

Bereiden
Maak eerst de pesto door alle ingrediĆ«nten in een keukenmachine of blender tot een pesto te draaien. 

Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de noodles in 7 minuten gaar, giet af als ze gaar zijn. Bak ondertussen het teentje knoflook in kokosolie en voeg de raapsteeltjes toe, bak ze ongeveer 3 minuten.
Schep de noodles bij de raapsteeltjes en roer hier 2 lepels pesto door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Strooi voor het opdienen de pijnboompitjes erover.



Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡