zondag 20 april 2014

Brood Bakken: Volkorenbrood


Al eerder plaatste ik een recept voor speltbrood, deze pagina groeide al snel uit tot een van de meest bekeken recepten op mijn blog.

Tijd voor een nieuw broodrecept, heerlijk voor een luie zondagochtend of als gezonde lunch met avocado en kiemen. Zorg dat je altijd volkorenbrood eet. Dit brood is gemaakt van 100% bio volkoren tarwemeel. Als topping heb ik pompoenpitten gebruikt, maar je kan ook zonnebloem pitjes of lijnzaadjes erop doen.


Dit heb je nodig:
500 gr volkoren tarwemeel
350 gr lauwwarm water
9 gr droge gist
1 eetl. fijn zeezout
1 eetl. oersuiker
scheutje zonnebloemolie
evt. topping; pompoenpit, zonnebloempit, lijnzaadjes etc.

Bereiden
Meng de droge ingrediƫnten in een kom en voeg het water en de olie toe. Kneed het deeg tot een plakkerig geheel. Strooi wat extra meel op je werkbank en kneed het deeg met de muis van je hand ongeveer 15 minuten tot het niet meer plakkerig is en je een bal kunt vormen.
Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg een uur rijzen. Daarna kneed je het deeg opnieuw en laat je het nog eens minimaal 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet een ijzeren broodbakvorm in en leg het deeg in de vorm. Strooi eventueel de topping op over de bovenkant van het brood en bak het vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. Klop op de onderkant van het brood; klinkt het hol, dan is het brood gaar.

Geniet van je PAASweekend!
 
Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡