dinsdag 8 april 2014

Culiperslunch 2014 @ Kookfabriek Amsterdam

Aan het leven van een foodblogger zitten een aantal leuke aspecten; het ontvangen van lekkere producten, prachtige kookboeken en uitnodigingen voor 'pers'-evenementen. De culiperslunch is hier één van en elk jaar weer een feestje! 

Het evenement vond plaats op maandag 31 maart in de Kookfabriek in Amsterdam, wat een super locatie is; overzichtelijk, mooie kookeilanden en straalt een knusse sfeer uit. De organisatie van dit evenement is in handen van Nieuwe Media.

Zo'n 30 verschillende merken presenteerden zich deze dag en natuurlijk kon er overal naar hartelust
geproefd, gegeten en gedronken worden. Leuk om de mensen achter de producten te spreken. Waarom kiezen ze voor dit product? Wat maakt het product in hun ogen zo bijzonder?


Natuurlijk waren er ook kramen van uitgeverijen met de voorjaarscollecties kookboeken! Wauw, er zitten een aantal titels bij die ik ga onthouden en waar ik later graag over blog. Wat dacht je van het boek: Reizende Sterren van Monica Abdoel (Uitgeverij Komma). Over streetfood, foodtrucks en passievolle producenten. Dit boek wordt in mei 2014 uitgegeven, nog even geduld dus! Of wacht dacht je van het nieuwe boek van Yotam Ottolenghi, ik kijk er erg naar uit!

Een aantal producten is mij extra bijgebleven; de avocado olie, mét sterretjes van de avocadoschil, van Uyama Farms, via Hoja Verde.
Daarnaast werd ik erg enthousiast van de rauwe en biologische honing van Honey & More. Zij verkopen onder andere junglehoning uit Zambia, maar ook kastanjehoning uit Spanje. Tot slot vond ik de masterclass van Piet Brink; de meester krokettenbakker van Kwekkeboom erg leuk om mee te maken, tevens werd hier ook de Kwekkeboom bio kroket gepresenteerd.

Aan het eind van de culiperslunch stond er een overvolle foodiebag en lunchpakket van Claartje Lindhout klaar, zo ging het feestje thuis nog even door... :)
Eat well. Love life.  ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡