vrijdag 25 oktober 2013

Warme Pecan-Chocomelk

Al is het misschien wel de warmste oktober ooit, toch vallen de blaadjes ruimschoots van de bomen en lijkt op dat vlak de herfst begonnen. Tijd voor warme chocolade melk! En deze kan je zelf maken, in elk geval een héél stuk gezonder dan de chocomelk uit de winkel. Qua smaak uiteraard een tikkeltje anders, maar zeker lekker! Daarnaast is het ook nog eens makkelijk om te maken en snel klaar. Dit is een recept voor notenmelk en bevat dus geen zuivel!

Herfst: Tijd voor pecan-chocomelk! 
Dit heb je nodig voor 1 mok:

25 gr pecannoten 
275 ml kokend water
125 ml koud water
2 theel. cacao
1 theel. kaneel
1 eetl. honing

Bereiding:

Doe de pecannoten in een schaaltje en giet hier wat kokend water over. Laat de noten ongeveer 5 minuutjes wellen, zodat ze zacht worden.
Gooi alle ingrediënten (ook het water waar je de noten in heb laten wellen, behalve de honing) in de blender en blend het op verschillende standen tot je een gladde drank over hebt. Giet tot slot de pecan-chocomelk door een zeefje. 
Roer wat honing erdoor en genieten maar!

Pecannotenmelk met Cacao en Honing 

Geniet ervan!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡