Verse paddenstoelensoep, heerlijk met naanbrood en een yoghurtdipsausje |
Het is herfst en dat merk ik gelijk aan mezelf in de keuken en in de keuze voor bepaalde gerechten. Denk aan curry's, soepen, stoofpotjes en andere hartverwarmende maaltijden. Graag kook ik in deze tijd met pompoen, paddenstoelen en rode peper. Al eens eerder plaatste ik een recept voor paddenstoelensoep, die erg populair is geworden, het enige wat ik nog miste zijn de vitamientjes in de soep. Vandaar dat deze heerlijke soep nu is uitgebreid met courgette en bleekselderij, zodat we met het kouder wordende weer onze weerstand een handje helpen.
Servies van House of Rym |
Dit heb je nodig:
Volg dit recept en neem alleen deze extra ingredienten mee:
1 courgette, gewassen en in halve maantjes gesneden
4 stengels bleekselderij, gewassen en gesneden
1 bosje peterselie, fijngehakt (als topping)
hand vol pompoenpitjes, geroosterd
Bereiding
Volg het recept voor Paddenstoelensoep en voeg de groenten toe op het moment dat de bouillon begint te koken, kook de soep dan volgens het recept in 20 minuten gaar.
Het oog wilt ook wat, dus verdeel wat peterselie en de pompoenpitjes erover de kommetjes. VoilĂ , heerlijke herfst!
Paddenstoelensoep met Peterselie en geroosterde Pompoenpitjes |
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡