Gevulde Portobello met Mozzarella, Tomaat & Basilicum |
Dit is een lekker makkelijk voorgerechtje wat er feestelijk uitziet en waarmee je eindeloos kunt variëren. Ik heb gekozen om de welbekende Insalata Caprese te gebruiken als vulling van deze portobello. Wist je trouwens dat een portobello niets anders is dan een mega grote kastanjechampignon?!
Hapje & Drankje met Arja |
Dit heb je nodig als lunch of voorgerecht voor 2 personen:
3 portobello's, waarvan 1 in reepjes gesneden
1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd
5 kleine tomaatjes, in blokjes
handje verse basilicum, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1/2 rode ui, fijngesneden
Voor de basilicum-olie:
handje verse basilicum
scheut olijfolie
snuf zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de portobello's en snijd de steeltjes eruit. Snij deze steeltjes in reepjes.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot hij glazig is en voeg de knoflook toe. Als de knoflook licht bruin wordt, voeg dan de reepjes portobello en de gesneden steeltjes toe en bak deze tot ze beginnen te krimpen.
Mix ondertussen de basilicum met een goede scheut olijfolie en een snufje zout en pureer dit met een staafmixer. Smeer de binnenkant (vulkant) van de portobello in met wat basilicum-olie.
Meng de gesneden tomaat en basilicum in een kom en voeg de gebakken portobello reepjes toe. Giet hier een scheutje basilicum-olie toe en vul de portobello's hiermee. Verdeel stukjes mozzarella erover en bak ze in 25 minuten gaar in de oven. Besprenkel ze vervolgens met wat basilicum-olie.
Gevulde Portobello met Basilicumolie |
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡