Soep kan je makkelijk invriezen en ik maak daarom altijd extra veel, zodat ik het bijvoorbeeld mee kan nemen naar mijn werk. Scheelt weer een hoop tijd.
Maaltijdsoep van Borlotti Bonen met Tomaat |
Dit heb je nodig voor 4 personen:
2 blikken Borletti bonen, uitgelekt
1 blik gepelde tomaten
4 stengels bleekselderij, gewassen en gesneden
1 grote wortel, gewassen en in plakjes gesneden
1 prei, gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 sjalotje, fijngesneden
1,2 liter water
snuf cayennepeper
3 takjes rozemarijn
handjevol basilicum
Bereiden:
Neem een soeppan en bak eerst het sjalotje en de knoflook in olijfolie. Voeg vervolgens de preiringen toe en schep regelmatig om. Vervolgens kunnen de wortel, bleekselderij en rozemarijn erbij. Voeg na ongeveer 5 minuten de gepelde tomaten toe met 1,2 liter water. Druk de tomaten kapot met een pollepel en daarna kunnen de bonen in de soep, laat nog 15 minuten, op een laag pitje koken. Breng de soep op smaak met wat peper, zout en cayennepeper.
Om de soep wat dikker te maken kan je hem (deels) pureren met de staafmixer, haal dan de takjes rozemarijn eruit. Voeg tot slot de basilicum toe.
Italiaanse Bonensoep: Zuppa di Fagioli Borlotti |
Buon Appetito!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡