woensdag 11 september 2013

Comfort Food: Soep van Linzen, Ui & Spinazie

Maaltijdsoep van gemende linzen met ui, spinazie, wortel & kokosmelk
Je kent het vast wel, van die druilerige dagen,  grijze luchten, koude wind en in de stromende regen op de fiets. Shittie days... Zeker op dit soort momenten heb ik zoveel zin in lekker warme stevige soep, eten onder een dekentje op de bank, cosiness!

Dit recept is perfect op dit soort dagen en je kan hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Ik gebruik in deze soep verschillende soorten linzen, die had ik toevallig nog in huis, maar je kan ook prima één soort gebruiken.

Mix van Beluga, Le puy en Rode Linzen
Dit heb je nodig voor 1 liter soep:

1 liter groentebouillon
230 gram linzen
2 middelgrote wortels, in plakjes gesneden
3 handen wilde spinazie, grof gehakt
1 witte ui, gesneden
200 ml kokosmelk
1 theelepeltje kardemom
1 theelepeltje nootmuskaat
1 theelepel kokosolie
1 spaanse peper, fijngehakt

topping: gebakken uitjes (kant-en-klaar)


Bereiding:

Kook de linzen en wortel in een ruime soeppan, in de bouillon, 20 minuten tot de linzen gaar zijn.

Laat in een koekenpan de kokosolie smelten en bak hierin de ui tot hij glazig wordt. Voeg de spaanse peper, nootmuskaat en kardemom toe en bak op laag vuur nog 5 minuten door, schep regelmatig om zodat de ui gelijkmatig bruin kleurt. Voeg de ui vervolgens toe aan de bouillon.

Roer de kokosmelk en de stukken spinazie door de soep en laat de soep goed warm worden.

Schep in kommetjes en strooi er wat gebakken uitjes overheen.

Linzensoep erg lekker met Gebakken Uitjes

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡