donderdag 26 september 2013

Comfort food: Spelt Pasta met Buffelmozzarella, Gepofte Tomaatjes & Basilicum

Simpel maar lekker; Pasta met Gepofte Tomaatjes, Mozzarella & Basilicum
Pasta... als je de nieuwe foodtrends moet geloven, is pasta, net als witbrood en witte rijst niet verstandig om te eten, te veel 'slechte' koolhydraten en te weinig voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ergens geloof ik hier wel in, maar ik blijf voorstander van afwisselend eten en af en toe pasta moet dan natuurlijk kunnen. Nog beter is het om te kiezen voor volkoren- of speltpasta.

Sinds ik een abonnement op de FoodWeLove Box heb, ontvang ik maandelijks een doos vol fijne producten. Zo zat er deze maand strozzapreti in, een gedraaide pastasoort waar mijn vriend gek op is en het is nog gemaakt van puur spelt ook, perfect dus!

Ik ben dol op simpele, maar oh zulke smaakvolle pasta's. Een goede pasta niet zonder olijfolie, knoflook, groente en kruiden. Als je deze 4 punten aanhoudt, kan er weinig misgaan. Vandaag lekker receptje voor pasta met tomaatjes, buffel mozzarella en basilicum, ├ęcht lekker!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
300 gram spelt pasta
1 blik tomatenblokjes
2 trosjes cherrytomaatjes
1 eetlepel mascarpone
1 bosuitje
2 grote tenen knoflook
1 Spaanse peper
handje verse basilicum
scheut olijfolie

Bereiding:
Zet een ruime pan water op en wacht tot het kookt.
Fruit in de olijfolie, de knoflook, bosuitje en peper. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door, meng na een tijdje de mascarpone erdoor en laat op rustig vuur 5 minuutjes pruttelen.

Doe de pasta in het kokend water en kook in 5 - 7 minuten beetgaar.
Ondertussen leg je de trosjes tomaat in de saus en die laat je 6 minuten meegaren in de saus.
Giet de pasta af, roer de basilicum erdoor en schep tot slot de saus door de pasta. Trosje tomaat met wat basilicum erop en buon appetito!
Strozzapreti van Spelt met Tomaatjes, Mozzarella & Basilicum

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡