zaterdag 27 april 2013

Wortel - Dadel Muffins, delicious! ♡


























Al eerder heb ik een recept geplaatst van het blog Sprouted Kitchen, nog steeds een van mijn lievelings! Uit het boek Sprouted Kitchen komt het volgende recept. In het recept staat 'turbonado sugar', dit kon ik niet krijgen, dus heb ik rietsuiker gebruikt. 

Deze muffins zijn perfect als zondagochtend ontbijt, maar ook als snack zullen ze het goed doen. Binnen 30 minuten staan ze op tafel! Een fijne bijkomstigheid is de zoete geur die zich 's morgens door je huis verspreid, daar kan ik niet genoeg van krijgen. 

Door het volkorenbloem, havermout en amandelmeel zijn de muffins relatief gezond. Daarnaast bevatten ze ook nog eens veel vezels.  


De muffins zijn warm uit de oven, met wat gezouten boerenboter, ON-GE-LO-FE-LIJK lekker! Dat noem ik nou een pure traktatie!






Dit heb je nodig voor 8 grote muffins:

240 ml karnemelk
60 ml gesmolten boter (licht afgekoeld)
1 ei
1 theelepel vanille
4 medjoul dadels, fijngesneden
2 middelgrote wortels, fijn geraspt
100 gr volkorenbloem
100 gr havermout
64 gr amandelmeel
40 gr witte bloem
100 gr rietsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout

Extra boter om bakblik mee in te vetten.

Extra rietsuiker om muffins mee te bestrooien.





Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. 
Meng in een ruime kom de karnemelk, boter, ei en vanille en voeg de wortels en dadels toe. Neem een andere kom en meng hierin de overige ingrediënten. Zorg dat er geen klontjes in het beslag zitten. Voeg de inhoud van de twee kommen voorzichtig samen. Roer kort door en zet voor 5 minuten opzij. 

Vet ondertussen het bakblik in met wat boter. Giet het beslag in de muffinvormpjes en strooi wat rietsuiker op het beslag. Bak ze in ongeveer 25 - 30 minuten lichtbruin. Prik met een satéprikker in de muffin, als deze er schoon uitkomt zijn ze gaar. Likje gezouten boerenboter erop en klaar!




Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

2 opmerkingen:

  1. Wat een fantastisch recept! Ik heb ze net met mijn 2 zoontjes gemaakt en we hebben er heerlijk van gesmuld. Beetje getweakt (minder suiker, meer dadels) en het resultaat was zo goed dat ze de muffins gaan uitdelen. Nu al een favoriet, dank :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je berichtje Legien! Sorry voor mijn late reactie... Ik zie nu pas dat je een berichtje hebt achter gelaten. Super leuk om te horen dat ze zo in de smaak zijn gevallen en dat je zoontjes de muffins hebben uitgedeeld! Ik hoop dat het een succes was! :)

      Verwijderen

Dankjewel voor je reactie! ♡