Dit heb je nodig voor 4 personen:
4 bataten, schoongemaakt en in grove stukken (niet schillen!)
100 gr witte bonen
2 preien, in ringen gesneden
1 liter bouillon
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 bosuitje, in ringetjes
1/2 theelepel chilipeper
snuf paprikapoeder
1 eetlepel kokosolie
scheutje olijfolie
peper en zout
Bereiden
Neem een ruime soeppan met stevige bodem en smelt hierin de kokosolie. Bak de prei met het bosuitje ongeveer 5 minuten tot hij zacht wordt. Voeg de chilipeper en de knoflook toe en bak dit mee.
Vervolgens kan de bataat bij het preimengsel, schep het geheel om en doe de bouillon en de bonen erbij. Kook het geheel ongeveer 20 minuten, tot de bataat gaar en zacht is geworden.
Bak de pompoenpitjes met wat paprikapoeder in een koekenpan, tot de pompoenpitjes open knappen.
Doe de soep (in delen) in de blender en pureer tot een mooi glad mengsel. Schep in kommen en maak af met de pompoenpitjes en een paar druppels olijfolie.
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Heb de soep geprobeerd, zou hem helaas nooit meer maken zonder de bataat te schillen. Nu blijft er ook na uitgebreid pureren allemaal kleine stukjes schil achter. :-(
BeantwoordenVerwijderenSorry voor de late reactie! Ik ben net terug van vakantie. Wat jammer dat er stukjes van de schil achter bleven... Zoals je op de foto bij mij kunt zien was hij echt fluweelzacht. Geen idee waar dat aan kan liggen. Ander type blender?! Voortaan schillen dan maar... Ik hoop dat de smaak wel lekker was.
Verwijderen