zaterdag 20 april 2013

Kiemen zelf kweken... 't groeit!

Binnen 14 dagen...

... op je bord!

Kiemen zijn de uitlopers van zaden, er zijn verschillende soorten, onder andere alfalfa, taugé, kikkererwtenkiemen en radijskiemen. De radijskiemen hebben de meest pikante smaak. Wanneer je de zaden, in een laag bakje, op een bedje watten legt en deze goed nat maakt, zullen de zaadjes opengaan en de kiemen groeien. Dit kan je gewoon thuis in je vensterbank of keuken doen. Belangrijk is dat de watjes vochtig blijven (elke dag nat maken met plantenspuit). Zelf vind ik het leuk om het groeiproces, wat erg snel gaat, te volgen. 

Afgelopen Pasen kreeg ik een zakje broccolikiemen mee van mijn paps. Thuis gekomen heb ik de zaadjes in een bakje watjes gelegd, binnen 2 weken heb ik ze heerlijk kunnen eten. Het mooie van broccolikiemen is dat ze het stofje glucosinolaten bevat. Deze stof speelt een rol bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Naast de spicy, kruidige smaak een fijne bijkomstigheid!

Receptje met broccolikiemen

Dit heb je nodig:

2 eieren
2 crackers of sneedjes brood
1 plakje oude kaas
1 theelepel mosterd
1 eetlepel mayonaise 
handje broccolikiemen

Bereiden

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren in 6 minuten halfzacht. Laat de eieren na 6 minuten 'schrikken' onder de koude kraan, zodat je het ei makkelijk kan pellen. Snijd ondertussen de kaas fijn en meng de mayonaise met de mosterd. 

Smeer een dun laagje mosterd-mayo over de crackers/ brood.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes en leg op de crackers. Verdeel de kaas erover en de kiemgroenten.
Eet lekker!


Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡