Binnen 14 dagen... |
... op je bord! |
Afgelopen Pasen kreeg ik een zakje broccolikiemen mee van mijn paps. Thuis gekomen heb ik de zaadjes in een bakje watjes gelegd, binnen 2 weken heb ik ze heerlijk kunnen eten. Het mooie van broccolikiemen is dat ze het stofje glucosinolaten bevat. Deze stof speelt een rol bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Naast de spicy, kruidige smaak een fijne bijkomstigheid!
Receptje met broccolikiemen
Dit heb je nodig:
2 eieren
2 crackers of sneedjes brood
1 plakje oude kaas
1 theelepel mosterd
1 eetlepel mayonaise
handje broccolikiemen
Bereiden
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren in 6 minuten halfzacht. Laat de eieren na 6 minuten 'schrikken' onder de koude kraan, zodat je het ei makkelijk kan pellen. Snijd ondertussen de kaas fijn en meng de mayonaise met de mosterd.
Smeer een dun laagje mosterd-mayo over de crackers/ brood.
Pel de eieren en snijd ze in stukjes en leg op de crackers. Verdeel de kaas erover en de kiemgroenten.
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡