dinsdag 2 april 2013

Tortilla met Doperwtjes en Munt


De Italianen hebben de frittata, wij Hollanders de omelet en de Spanjaarden de tortilla. Je kunt met een tortilla alle kanten op, diverse vullingen zijn mogelijk. Vaak is hij gevuld met schijfjes aardappel en groenten, maar vandaag even niet. Ik heb de gouden combi van doperwtjes en munt gebruikt. Gebruik vooral groenten die je nog hebt liggen, leftovers zijn zonde om weg te gooien en prima te gebruiken in een tortilla.
Dit gerecht kan zowel als (koud) borrelhapje gegeten worden, maar als lunch of voorgerecht met een salade kan ook perfect.

Munt

Dit heb je nodig voor 1 tortilla:
Lente uitje

6 eieren
scheutje room
200 gr doperwten (vers of diepvries, niet uit blik!)
10 blaadjes munt, in stukjes gescheurd
1 lente uitje, in ringetjes
1 teen knoflook, geperst
1/2 theelepel chilipeper
peper en zout
boter om taartvorm mee in te vetten


Tortilla uit de oven

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ronde taartvorm in met wat boter.
Neem een kom en klop met een garde de eieren los. Voeg een scheutje slagroom toe met wat zout en peper en meng door elkaar.

Verdeel het lente uitje, knoflook en de doperwtjes over de bodem van de taartvorm. 
Klop de muntblaadjes door het eimengsel en giet in de taartvorm. Bak in 30 minuten gaar in de oven.

Snijd als borrelhap de tortilla in blokjes of in punten als lunch of voorgerecht. 


Tortilla met Doperwtjes & Munt


Eet lekker!


Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡