maandag 15 april 2013

FoodDrinks TIP: Food Film Festival @ Studio K
Dit hele weekend vindt in en rond Studio K in Oost, het Food Film Festival plaats. Een festival waar alles draait om eten, eet films/ docu's, eetcultuur, voedingsvraagstukken, discussie, Slow Food, proeverijen, workshops etc. Er is op zowel zaterdag als zondag een boerenmarkt, waar producenten zelf aanwezig zijn, om informatie te geven en vragen te beantwoorden. 

Er zijn verschillende proeverijen en workshops waar je aan deel kunt nemen. Buiten staan  food trucks en later op de avond kan je de aangekomen kilootjes er meteen af dansen, tijdens de Nachtbrouwerij en het Schuurfeest. 

In samenwerking met restaurant Bridges, is in het Studio K restaurant, van vrijdag t/m zondag, een 3 gangen keuzemenu te krijgen. Samen met vriendinnetje Catrien ben ik hier vrijdag naartoe geweest. Een enorme rij nieuwsgierige mensen stond te wachten en we kregen te horen, dat het ongeveer 45 minuten zou duren voordat we aan tafel konden, maar het viel erg mee, binnen een kwartiertje konden we aanschuiven.

We begonnen vooraf met de amandelkaas en paté van Brandt & Levie. Voor mij de eerste keer dat ik amandelkaas gegeten heb, een verrassende volle smaak, duidelijk amandel, romige structuur, zeker een aanrader! 

Als hoofdgerecht konden we er niet om heen en bestelden we de Hollandse melkgeit met sinaasappel, olijf en snijbiet. Een goed initiatief om dit vlees aan te bieden, aangezien wij hier in Nederland wel geitenkaas en melk kennen, maar het vlees wordt zelden gebruikt, wat betekend dat de bokjes worden vernietigd of geëxporteerd naar Spanje en Italië. Vanaf nu (hopelijk) niet meer, want steeds meer restaurants bieden dit biologische vlees aan. 
Erg smaakvol vlees, stevig, mals en goed klaargemaakt door de super keukenbrigade. Bij al dit lekkers dronken we een mooie rode Argentijnse Famiglia Malbec Organic. 

Kortom: zeker de moeite waard om vandaag een bezoekje aan het FFF te brengen!


              Boven: Hollandse melkgeit                                                                           Boven: De melkgeit & ik
              Onder:  Pate van Brandt & Levie                                                                 Onder:  Amandelkaasje
  

Geniet ervan!

Eat well. Love life. ♡


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡