vrijdag 12 april 2013

Eigenwijze Caesar Salad



Afgelopen week in de bijlage van het Parool, de PS, een grote Caesar Salade test. Bij zesentwintig verschillende restaurants in Amsterdam is de caesar salade geproefd en restaurant Le Garage (van Joop B.) kwam als beste uit de test. Na het lezen van het artikel kreeg ik gelijk trek! Nooit ben ik echt fan geweest van deze populaire salade, maar door dit artikel kwam daar verandering in.

Oorspronkelijk bestond deze salade uit Romanasla, met knoflook, parmezaanse kaas, gekookt ei, croutons en worchestershiresaus. Gemaakt door een Italiaanse chef-kok, Caesar Cardini. Tegenwoordig gaat er vaak ook ansjovis, kipfilet en soms zelfs gebakken spek door. Ik heb er een eigen variant van gemaakt door Old Amsterdam en ansjovisjes toe te voegen en zelf een lekkere mosterddressing te maken.  


Deze salade is super om mee te nemen als je gaat picknicken dit weekend!



Dit heb je nodig als lunch voor 2 personen:

1 krop Romanasla, gewassen en uitgelekt

2 stengels bleekselderij, gewassen en in plakjes
10 ansjovisjes, uitgelekt
10 schaafsels oude kaas (bv. Old Amsterdam)
2 zacht gekookte eieren, (6 minuten koken)
2 handjes walnoten, gehakt
1 bosuitje, in ringetjes

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel milde (pitjes)mosterd
peper en zout

Gebruik altijd zoveel mogelijk biologische ingrediƫnten !



Bereiding


Meng in een kommetje de olijfolie met mosterd en wat peper en zout. 

Doe de slablaadjes en de bleekselderij met de bosuitjes in een ruime kom en meng er een scheutje olijfolie door. 
Verdeel de sla, ansjovisjes, kaas en walnoten over twee borden en snijd de eieren in kwarten en leg ze op de salade. Druppel tot slot de dressing erover.






Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡