Oorspronkelijk bestond deze salade uit Romanasla, met knoflook, parmezaanse kaas, gekookt ei, croutons en worchestershiresaus. Gemaakt door een Italiaanse chef-kok, Caesar Cardini. Tegenwoordig gaat er vaak ook ansjovis, kipfilet en soms zelfs gebakken spek door. Ik heb er een eigen variant van gemaakt door Old Amsterdam en ansjovisjes toe te voegen en zelf een lekkere mosterddressing te maken.
Deze salade is super om mee te nemen als je gaat picknicken dit weekend!
Dit heb je nodig als lunch voor 2 personen:
1 krop Romanasla, gewassen en uitgelekt
2 stengels bleekselderij, gewassen en in plakjes
10 ansjovisjes, uitgelekt
10 schaafsels oude kaas (bv. Old Amsterdam)
2 zacht gekookte eieren, (6 minuten koken)
2 handjes walnoten, gehakt
1 bosuitje, in ringetjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel milde (pitjes)mosterd
peper en zout
Gebruik altijd zoveel mogelijk biologische ingrediƫnten !
Bereiding
Meng in een kommetje de olijfolie met mosterd en wat peper en zout.
Doe de slablaadjes en de bleekselderij met de bosuitjes in een ruime kom en meng er een scheutje olijfolie door.
Verdeel de sla, ansjovisjes, kaas en walnoten over twee borden en snijd de eieren in kwarten en leg ze op de salade. Druppel tot slot de dressing erover.
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Dankjewel voor je reactie! ♡