vrijdag 7 december 2012

Le Puy Linzen met ovengedroogde tomaten en gorgonzola

Lekker winters: Le Puy Linzen, tomaatjes en gorgonzola van chef Ottolenghi


Dit heb je nodig voor 2 personen:
Rode ui, in flinterdunne ringen
1 eetl. rode wijnazijn
1 theel. (liefst Maldon) zeezout
160 gr. Le Puy linzen
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 ruime eelt. fijngesneden kervel (of peterselie)
1 ruime eetl. fijngeknipte bieslook
2 eetl. fijngehakte dille
50 gr. milde gorgonzola, in grove stukjes

Ovengedroogde tomaten

3 (of meer als je extra wilt maken, ze zijn te  
     lekker) pomodori of romatomaten
4 takjes tijm
1 eetl. olijfolie
2 eetl. dikke balsamicoazijn

Koop alle producten natuurlijk het liefst biologisch!


Begin met de ovengedroogde tomaten. Warm de oven voor op 130 graden. Was de tomaten en snijd ze overlangs in vieren. Leg de parten op de velkant op een bakplaat, die met bakpapier bekleed is.

Verdeel de takjes tijm, sprenkel de olijfolie erover en bestrooi ze met wat zout.
Zet ze 1,5 tot 2 uur in de oven tot ze half gedroogd zijn. Gooi de tijm weg en laat de tomaatjes iets afkoelen. Bewaar de olie en het tomatenvocht wat op de bakplaat is achter gebleven als dressing.






Doe de ringen rode ui in een ruime kom, giet de azijn erover en bestrooi met zeezout. Roer alles door en laat het een aantal minuten staan. Hierdoor worden de ui ringen zachter.


Was de linzen en check goed of er geen steentjes tussen zitten (gebeurt wel eens... ). Doe de linzen in een pan kokend water en laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.

Laat ze in een zeef uitlekken en meng ze nog warm door de uien heen.
Voeg de olijfolie, knoflook en wat zwarte peper toe. Schep als de linzen zijn afgekoeld de verse kruiden, stukjes gorgonzola en dressing erdoor. 
Proef en voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.





Geniet ervan, enjoy your weekend! 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Dankjewel voor je reactie! ♡